Onze diensten

Psychische interventies

Wij helpen u graag verder.

Psychische klachten kunnen verschillende oorzaken hebben, maar mentale problemen kunnen vaak voor langdurig verzuim zorgen. Juist bij deze klachten is het belangrijk om snel professionele interventie in te zetten. Om zowel de klachten te verminderen als verzuim te voorkomen.

Hierbij gaat het niet om het plakken van etiketten op medewerkers, maar juist om de medewerker centraal te stellen. Binnen paraDIGMA groep vinden we het belangrijk dat een medewerker snel geholpen wordt. Geen wachtlijsten, maar binnen 7 werkdagen een persoonlijk gesprek met een van onze psychologen.

Het signaleren van psychische klachten

Onze psychologen ondersteunen niet alleen het herstel van een medewerker, maar trainen ook de leidinggevende om psychische klachten te signaleren, zodat er preventief kan worden gehandeld. Dit doen wij met sparringsessies en trainingen waarin leidinggevenden praktische en waardevolle tips krijgen en de mogelijkheid hebben om eigen casuïstiek mee te brengen.

Gezamenlijk doel: herstel

Het belangrijkste doel van een psychische interventie is: herstel. Werk is een groot onderdeel van het herstel. Daarom kijken de psychologen of een medewerker de reguliere werkzaamheden of een deel hiervan nog kan uitvoeren. Het kan zijn dat de psychologen adviseren aangepast werk te doen. Ook stellen zij de verwachtingen vast over de duur van de beperkingen en klachten en adviseren zij over de mogelijkheden en eventuele vervolgstappen voor een duurzaam herstel.

Bekijk ook de andere diensten

PSYCHISCHE INTERVENTIES
FIT ANALYSE
VITALITEITSKERMIS
WERKPLEKONDERZOEK
DUURZAAM INZETBAARHEIDSONDERZOEK
LOOPBAANBEGELEIDING

“Uw organisatie duurzaam inzetbaar, voor nu en voor later”