Onze diensten

Werkplekonderzoek

Wij helpen u graag verder.

Een goede werkplek is de start van een vitale medewerker. Wanneer medewerkers werken en een veilige werkplek en gezonde werkgewoontes hebben, bevordert dit hun productiviteit en hebben zij minder kans om te verzuimen door (fysieke) klachten.  Een werkplekonderzoek ondersteunt de verbetering van de werkplek.

Een werkplekonderzoek is voor iedere werkplek mogelijk; op kantoor, in een productieomgeving, of mobiele werkplek wanneer medewerkers vaak onderweg zijn. Tijdens het onderzoek wordt er voornamelijk gekeken naar de fysieke belasting, de juiste werkhouding, veiligheid, de omgevingsfactoren en de ergonomie van de werkplekinrichting. Allen met als voornaamste doel om gezondheidsklachten te voorkomen en/of te verhelpen.

Hoe wordt een werkplekonderzoek uitgevoerd?

Wij gaan graag met u aan de slag om een optimale werksituatie voor uw medewerkers te creëren. Tijdens een werkplekonderzoek besteden we aandacht aan de (mogelijke) klachten van medewerkers, de werkplek en de relatie tussen beide. Hierbij maken wij gebruik van het 5W-model:

  • Werkplek,
  • Werkwijze;
  • Werkhouding;
  • Werkdruk;
  • Werksfeer.

Nadat het onderzoek is afgerond, stellen we een rapportage op met onze bevindingen en geven wij u een concreet advies hoe u bijvoorbeeld de inrichting van de werkplekken kunt optimaliseren.

Wanneer zet u een werkplekonderzoek in?

Een werkplekonderzoek kan op elk moment worden ingezet. Niet alleen wanneer een medewerker al klachten heeft, maar is juist zinvol om fysieke klachten en mogelijk verzuim te voorkomen.

Bekijk ook de andere diensten

PSYCHISCHE INTERVENTIES
FIT ANALYSE
VITALITEITSKERMIS
WERKPLEKONDERZOEK
DUURZAAM INZETBAARHEIDSONDERZOEK
LOOPBAANBEGELEIDING

“Uw organisatie duurzaam inzetbaar, voor nu en voor later”